balfeny

home refresh

Elérhetőség Aba-Novák Vilmos Hivatkozások   design: Závodszky

Aba-Novák Kortárs Galéria - Hommage a Aba-Novák Judit (1928-2003), Aba-Novák Vilmos lánya

Aba-Novák Judit az édesanyám volt és 2003. február 13-án hosszan tartó betegségében meghalt. Halálának tizedik évfordulója elemi erővel hozta elõ bennem azt az igényt, hogy közösen ismét emlékezzünk Rá. Jelen kiállításunkat mégsem egy magánérzület motiválta, az a mély meggyőződés vezérelt, hogy életpályájának az a szakasza, amelyet a magyar képzőművészeti élet különböző pontjain (a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége, Kulturális Minisztérium Képzőművészeti Osztálya és Műcsarnok) töltött a magyar képzőművészet és a képzőművészek érdekében, érdemes és méltó a megemlékezésre. Hogy értelme van egy nem hivatalnokként tevékenykedő kultúrhivatalnokra tisztelettel és szeretettel emlékezni a művészet eszközeivel. És hogyan másképpen, ha nem egy kiállítással? Tizenhét magyar élvonalbeli alkotó gondolta hozzám hasonlóan ezt, így állt össze az „... az a KONTY” című kiállításunk. Jó alkalom ez arra, hogy emlékezzünk és jó alkalom arra is, hogy ismételten bizonyítsuk a művészet, a vizuális kultúra erejét, valóra váltva Aba-Novák Vilmos jelmondatát: „Ars longa, vita brevis – az élet véges, a művészet örök”.

Leányfalu, 2013 január Kováts Kristóf
A-C names
N-Z names
D-L names
A kiállító művészek:
   Asszonyi Tamás,    Balogh László,    Barabás Márton,    Bálint Ildikó,    Csíkszentmihályi Róbert,    Deim Pál,    Flohr János,    Kemény Zoltán,    Kovács Péter,    Kő Pál,    Lukoviczky Endre,    Nagy Gábor,
   Paulikovics Iván,    Szórádi Zsigmond,    Tölg-Molnár Zoltán,    Záborszky Gábor és    Závodszky Ferenc.
 .
Az Aba-Novák Galéria "... az a KONTY" című kiállítása 2013 január 20-án du. 6-kor nyílik. Mindenkit várunk szeretettel. Megnyitja Havas Valéria.
 .
 .
 .
 .
 .
 .
A kiállítás: 2013. 01 20. - 02. 17.
Magyar Kultúra napja, 2013. 01. 22.