balfeny

home refresh

Elérhetőség Aba-Novák Vilmos Hivatkozások   design: Závodszky

Aba-Novák Kortárs Galéria   Kontur András „Kő és hit”
Az Ars Sacra alapítvány szervezésében megrendezik a Szakrális Művészetek Hetét, kiterjedt programokkal a kultúra minden területén. Galériánk három éve kapcsolódott be a sorozatba eddig Aba-Novák Vilmos és Kárpáti Tamás alkotásait láthatták a nézők. Az idei évben az Aba-Novák Galéria legtöbbször szereplő művésze, Kontur András lesz a kiállítónk ebben a sorozatban. Az ő munkáit már évek óta láthatja a közönség nálunk is, ezúttal művészetének legújabb témáját, a szakrális szobrok világát hozza el hozzánk.


Wehner Tibor Kontur András művészetéről: „Kontur András különös sugárzású, az anyagvarázsokat, a megmunkálásfortélyokat, a formaleleményeket és a tartalmi mondandókat harmonikus egységbe foglaló, érvényes művészeti üzenetté érlelő művei reményeinket éleszthetik: aprogresszív, a hagyományt a szemétkosárba hajító kezdeményezések mellett a hagyományaihoz hű, a tradíciót tovább éltető szobrászat is fantasztikus szoborvilágok sejtelmességében játszó, bizonyosságokkal kecsegtető dimenzióit teremti meg.”.
Kontur András kiállítása 
.
Hosszú évek óta minden év szeptemberé- ben az Ars Sacra alapítvány szervezésé- ben megrendezik a Szakrális Művészetek Hetét. Galériánk három éve kapcsolódott be a sorozatba.

ars sacra
____________________________

Megnyitja: Wehner Tibor, közremű- ködik: Szokolay Dongó Balázs. Wehner Tibor

Megnyitó: 09. 18. (péntek!), 17:00

Megtekinthető: 2015. 10. 30-ig