space back
2010

A Leányfalusi Szabadegyetem és az Aba-Novák Galéria folytatja dr. Török Katalin Szentendre és legendás festői c. előadássorozatát. Cím: Lángra kapott életszikra – A koalíció ellentmondásos évei (1945–48) Időpont: 2010. 11. 24. 18:00 Helyszín: Leányfalu-Ház (2016 Leányfalu, Móricz Zs. út 124.) Mindenkit várunk!             » hírlevél


A kezdet – Aba-Novák korai művei – – – – Aba-Novák Galéria – LeányFaluház Leányfalun 2010. 01. 22. óta működő galériánk 8. kiállítását csináltuk ezzel. A névadó Aba-Novák Vilmos munkáit mutattuk be. A válogatás igen különleges, gyerekkori, ifjúkori és pályakezdő műveiből válogattuk, de híres 1923-as Önarcképével a kiforrott Aba-Novák is látható volt. artportal.hu Megnyi-
totta: Vadász György Kossuth-díjas építész. Közreműködött Borbély Mihály. » A megnyitó fotói »


Jászi Galéria: Cirkusz, Csoportos Kiállítás, 2010. 10. 13.–2010. 11. 15. Megynyitotta: Szemadám György

Okt. 18-án, a MAGYAR FESTÉSZET NAPJÁN a DUNA TV 2 Dékány-filmet mutatott be. Az 1. az ATYÁK MESTERE - TANÍTVÁNYOK ABA-NOVÁKRÓL címűt- szomorú aktualitást adott, hogy a napokban távozott HAJNAL János (Giovanni HAJNAL) Rómában élő kitűnő mester. A 2. film Zsögödi Nagy Imréről szólt.


Az Aba-Novák Galéria és a Leányfalusi Szabadegyetem közös rendezvénye volt október 27-én: A Szentendre és legendás festői sorozat 7. témájaként. Előadta dr. Török Katalin művészeti író.

Kortárs képzőművészeti kiállítás. " Ahol az ember a természet része." Talán éppen ez a gondolat csen- dült ki az ország legjobb festő-, szobrász- és grafikusművészei közül meghívott 67 művész alkotásaiból.
ZOOart kiállítás, Fővárosi Állat- és Növénykert - Barlangterem. Az alkotások itt megtekintehetők.