balfeny

home refresh

Elérhetőség Aba-Novák Vilmos Hivatkozások   design: Závodszky

Plasztika és történet – történet és plasztika

A feladat: Csíkszentmihályi Róbert hat kisplasztikája közül bármelyiknek megfelelő és címéhez illeszthető azonos című tárcanovella megírása. A tárcanovella műfajából adódóan 2-4 oldalas írásokat várunk. A pályázaton bárki részt vehet. A pályaműveket négytagú alkalmi zsűri bírálja el: Vathy Zsuzsa, Csíkszentmihályi Róbert, Varga Borbála és Kováts Kristóf. A művek megtekinthetők az Aba-Novák Galériában (2016 Leányfalu, Móricz Zs. út 124., Leányfalu-Ház), kedd–szombat, 14:00–18:00 között

Csíkszentmihályi Róbert
plasztikái - Pályázat!

Beadási cím: Aba-Novák Galéria,
2016 Leányfalu, Móricz Zs. út 124.
vagy abanovak@gmail.com.
Beadási határidő: 2012. május 31.
Díjazás: A bírálók által legjobbnak tartott írás (írások) szerzőjét egy Aba-Novák rézkarccal jutalmazzuk.


    Csíkszentmihályi Róbert Létközhelyek című kiállítása 2012. 01. 22-én 2012. 02. 26. között látható az Aba-Novák Galériában, a Leányfalu-Házban. A kiállítás anyagának egy részét Csíkszentmihályi kétalakos, két keresztneves címzésű kisplasztikái adják, szám szerint hat gyönyörű darab. Mindegyiknek története van, egy-egy novellát formált alkotójuk a bronzba. Mintegy felkínálja a nézőnek: bontsd ki az anyagba rejtett történetet! Öntsd szavakba, amit én a szobrász térformába gyúrtam!
    Arra hívunk minden kedves művészetkedvelőt, írót és olvasót, amatőrt és hivatásos művészt, hogy tegyük együtt szövegben is hozzáférhetővé azt a történetet, amit a bronz rejt. Az Aba-Novák Galéria ezen tárcanovellák megszületését egy pályázat kiírásával szeretné szolgálni.