balfeny

home refresh

Elérhetőség Aba-Novák Vilmos Hivatkozások   design: Závodszky

Aba-Novák Kortárs Galéria   Berend Iván „Palackposta”
Az Aba-Novák Galériában április 18-án szombaton, nyílik kiállítás „Palackposta” címmel. Ez a grafikai palackposta képletesen szólva a Dunán érkezik majd, mert a kiállító művész Berend Iván grafikus évtizedek óta Bajorországban él, és jó pár éve már nyaranta Dunabogdányba teszi át székhelyét és most Leányfalura, az Aba-Novák Galériába érkezik.

Kezdeti éveiben absztrakt vonásokat mutattak alkotásai, majd fokozatosan az egyszerűsített, líraibb konstruktivizmus felé váltott. Kedvelt témái ebben a látásmódban a templomok, a tornyok világa. Kez- dettől fogva részt vett magyarországi csoportos kiállításokon, ahol a külföldön élő magyar művészek mutatkoztak be, melyek között az 1982-ben a Műcsarnokban megrendezett „Tisztelet a szülőföldnek” nagy sikert aratott. Megnyitja: Feledy Balázs. Közreműködik: Deseő Csaba és Gyárfás István.
Berend Iván kiállítása 
Berend Iván 1966 és 1972 járt a Magyar Képzőművészeti Főiskolára, ahol mesterei Barcsay Jenő és Konecsni György voltak. Nem sokkal a végzés után elhagyta az országot és Bajorországban telepedett le.

Berend Iván
____________________________

Megnyitó: 2015. 04. 18-án, 18:00

Megtekinthető: 04. 18. – 05. 16-ig